Rákóczi Zsigmond Általános Kéttannyelvű Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Csalogány Napközi Otthonos Óvoda

Főoldal Oktatás Diák oldalak Versenyek, pályázatok Rendezvényeink Galéria
Vissza Megyei Angol verseny az iskolánkban

Ugrás az Angol nyelv oldalára

 

2006. március 22-én már nyolcadik alkalommal tartottuk meg a 3-4. osztályosok részére angol nyelvi versenyünket. A versenyt a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás angol nyelvi munkaközössége és a szerencsi Rákóczi Zsigmond Általános Iskola hirdette meg az angol nyelvet NEM két tanítási nyelvű osztályban tanulók részére. A megyéből 28 iskola 44 csapata nevezett és vett részt az eseményen Miskolctól Sátoraljaújhelyig, Pálházától Harsányig, kisebb és nagyobb iskolák egyaránt. Az egyenként három fős csapatok nyolc feladatot oldottak meg, melyek között volt olvasási, hallásutáni megértési feladatot, de ragasztás, színezés, ’gyümölcsszedés’és más játékos feladat a gyerekek életkorához igazodva.

 

A verseny hangulatát jól megalapozta a házigazda iskola 3-4 kéttannyelvűs drámásainak bemutatója. A verseny végén mindenki elégedetten távozhatott, hiszen ajándék nélkül senki nem ment haza. Sokan fejezték ki köszönetüket a jó szervezésért, a színvonalas és ötletes feladatokért, a finom uzsonnáért és a szíveslátásért. Köszönet illeti a Rákóczi iskola angol tanárait a lebonyolításban nyújtott munkáért, a 6.c tanulók segítségéért és a  FAVORIT pékség friss és ízletes uzsonnájáért. A verseny ideje alatt a  kísérő tanárok részére Bene Béláné az Oxford University Press képviseletében tartott tankönyvbemutatót, így a nevelők is hasznosan töltötték az időt, míg tanítványaik versenyeztek. Köszönet illeti a zsűri munkájában résztvevő kollegákat is.

A verseny jutalmaihoz hozzájárult több kiadó is, így az Oxford University Press, az Express Publishing, az MM Publications és a Macmillan. Köszönjük.

 

Eredmények:

  1. Orosz Ágota, Harsányi Mihály, Kozák Gergő – Szerencs, Rákóczi  Zs.

Bodnár Barbara, Dorgai Attila, Rubi Kinga  - Bekecs , II. Rákóczi F.

 

  1. Pásztor Balázs, Lenkei Zsanett, Vincze Fanni – Megyaszó, Mészáros L.

Marokházi Fanni, Ducsai Dóra Sára, Márton János – Megyaszó, Mészáros L.

Bódi Diána, Spisák Dóra, Hubay Lúcia – Golop

 

  1. Homolya István, Nagy Viola, Tóth Zsolt – Harsány, Hunyadi M.

Kocsis Anna, Mori Eszter, Tatár Brigitta – Sajólád, Fráter Gy.

Palakovics Nóra, Polák Péter, Solymosi Levente – Onga, Görgey A.

Mezei Kristóf, Lippai Vivien, Zákany Gabriella – Bőcs

Mizsák Áron, Pogácsás Nóra, Tóth Tamara – Tolcsva

Kollár Hanna, Nohaj Mátyás, Szedlák Franciska – Arnót, Weöres S.