Rákóczi Zsigmond Általános Kéttannyelvű Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Csalogány Napközi Otthonos Óvoda

Főoldal Oktatás Diák oldalak Versenyek, pályázatok Rendezvényeink Galéria
Vissza Hősök Titka

Érdekességek és újdonságok iskolánk életében:

Nézd meg te is!!!

Rendezvényeink

Diák oldalak

Galéria

 

 

Budapesten nyomoztunk

Ifjú nyomozójelöltek a Vajdahunyad várban

 Iskolánk honlapján (www.rakoczi.szerencs.hu) április végén egy felhívásra lettünk figyelmesek. Az Interneten ifjú detektíveket kerestek a Rendőr Kulturális és Hagyományőrző Egyesület elkötelezett tagjai. Négy ifjú és egy felnőtt „detektívre” volt szükség a csapat megalakításához. Fábián Ottóné tanárnő vezetésével, Golopi Kinga, Haraszin Helga, Kopcsó Máté és Róth Gusztáv tagokkal megalakult a Pipafüst fedőnevű csapat. Május végéig 25 esetben segítettünk megoldani különböző nyomozói feladatokat az Interneten. Az ország egész területéről több mint 400 csapat tette ugyanezt. Június elején nagy meglepetésünkre meghívást kaptunk a legjobb 20 csapat közé. 2006. június 11-én találkoztak a csapatok Budapesten a Vajdahunyad várban a végső megmérettetésre.

Vasárnap reggel izgatottan indultunk a négyfős csapattal és Ági nénivel a fővárosba. Sok érdekes feladatot kaptunk. Volt, amikor az eszünket, volt, amikor az ügyességünket kellett használni. Közben bejártuk a Vajdahunyadvár épületeit és környékét. Még csónakáznunk is kellett egy feladat megoldásához a városligeti tavon. Nemcsak mi, Ági néni is oldott meg közben feladatokat a „támaszponton”.

Versenyeztünk, gondolkodtunk, játszottunk, paintballoztunk, ismerkedtünk, és mindeközben nagyon jól éreztük magunkat. Gyűjtögettük a verseny pénzét jelképező „geri”-ket.

A végelszámolásnál kiderült, hogy az ötödik legjobb csapat voltunk. A fantasztikus élmény mellett nyertünk Mini police társasjátékot, könyveket, posztereket, újságokat, ingyenes belépőket a Vidámparkba és egy vendéglátást a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokra.

Büszkén, sok kellemes élménnyel tértünk haza. Köszönet a felkészítésért, a szép napért Fábián tanárnőnek.

 

A Rákóczi iskola Pipafüst csapata, 6. c osztály