Rákóczi Zsigmond Általános Kéttannyelvű Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Csalogány Napközi Otthonos Óvoda

Főoldal Oktatás Diák oldalak Versenyek, pályázatok Rendezvényeink Galéria
Vissza Életvitel és gyakorlati ismeretek Megyei Verseny

Nézd meg te is!!!

Érdekességek és újdonságok iskolánk életében:

Rendezvényeink

Diák oldalak

Galéria

 

Versenyzőink:

Búza Blanka, Lajcsák Edina, Rolek Andrea és Szabados László

Felkészítő tanár:

Ráczné Báradi Éva

 

Megnyertük a megyei versenyt

Ebben a tanévben különleges felkészülést és szervezést igényelt a felmenő rendszerű életvitel és gyakorlati ismeretek verseny.

Rendhagyó módon 4 fős vegyes összetételű csapatok indultak, amelyben valamennyi felsős évfolyam képviseltette magát. Az így kialakult csapatmegfelelt a mindennapi életben működő közösségnek.

A verseny célja a környezetéért felelőséget vállaló, tájékozott, segíteni kész, társaival együttműködő tanulók „megmérkőztetése”.

A felkészülést segítő témacsoportok jól mutatják a tantárgy komplex jellegét, hiszen a textíliák előállítása-kezelése, a díszítőtechnikák alkalmazása, az egészséges táplálkozás, a hulladékgazdálkodás, a számítógép használata, a könyvtári ismeretek, postai küldemények feladása, a helyes viselkedéskultúra és tájékozottság széles látókört igényel.

Az elméleti feladatsor gondolkodtató kérdéseit csapatunk oldotta meg legkevesebb hibával, majd a gyakorlati rész következett. A szalvéta és a textil technikák alkalmazás a során igazán tetszetős alkotások születtek, amelyek méltán nyerték el a zsűri tetszését minden téren.

A csapatok – Búza Blanka, Lajcsák Edina, Rolek Andrea és Szabados László – továbbra is készülnek az országos versenyre, amely május végén lesz.

Ráczné Báradi Éva

szaktanár