Rákóczi Zsigmond Általános Kéttannyelvű Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Csalogány Napközi Otthonos Óvoda

Főoldal Oktatás Diák oldalak Versenyek, pályázatok Rendezvényeink Galéria
Vissza Számítógép a 4. a. tantermében

Nézd meg te is!!!

Érdekességek és újdonságok iskolánk életében:

Rendezvényeink

Diák oldalak

Galéria

 

 

2005 decemberében állami fejlesztés keretein belül sikerült felújítani a számítástechnikai labor gépparkját. 10 db korszerű számítógép érkezett, melyek felváltották a terem mára már jócskán elavult darabjait.

Ám ezek a régi szerkezetek sem válnak az enyészet martalékává, az erre igényt tartó kollégák termeiben kerülnek beüzemelésre, hogy az iskolában is mindennapossá válhasson az informatikai eszközök használata. Sajnos ezek gépek már közel sem felelnek meg a napjainkban megszokott informatikai normáknak, de arra tökéletesen alkalmasak, hogy az alapokat elsajátíthassák rajta a gyerekek.

A 4. a. tanulói is nagy örömmel vették birtokukba az ódon szerkezetet, és egymást segítve próbálgatták ki rajta az eddig megszerzett tudásukat. Öröm volt nézni, hogy milyen boldogan rajongták körbe, és hallgatni a tervezgetéseket, hogy ki milyen otthon már nem használt (CD meghajtó, memória stb…) alkatrészeket fog hozni az osztály gépébe. Úgy legyen….

A 4. a példáját követve várjuk a többi kolléga igénybejelentését, amit sajnos csak korlátozott számban fogunk tudni kielégíteni, mivel gépünk még akad egy pár, de monitoroknak nagyon szűkén vagyunk…

Alternatív megoldásként a szülők segítségét is szívesen fogadnánk, hogy otthon már nem használt, de még működő számítástechnikai eszköz felajánlásával segítenék ezen törekvésünk megvalósítását. Nagy örömet szerezhetnénk ezzel iskolánk tanulóinak.

Ha a szavak nem is a képek önmagukért beszélnek.

  Az esetleges reakciókat a rakoczi@szerencs.hu címre várjuk.

 Nagy Gábor